2023./2024. mācību gada atklāšanas ceremonija

18.09.2023
Mācības
Informāciju sagatavoja
Pulkveža Oskara Kalpaka profesionālās vidusskolas sabiedrisko attiecību speciāliste

Pulkveža Oskara Kalpaka profesionālajā vidusskolā 2021. gadā tika ieviesta tradīcija atklāt mācību gadu ar svinīgu ceremoniju, šogad tā notika 2023. gada 15. septembrī plkst. 11:00 Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma stadionā. Mācības skolā šogad uzsāk 30 pirmā kursa kadeti, un turpina 39 otrā kursa kadeti, un 27 trešā kursa kadeti.

NBS virsseržants saka uzrunu

Ar mācība gada sākšanos kadetus un viņu vecākus sveica Pulkveža Oskara Kalpaka profesionālās vidusskolas direktors pulkvežleitnants Intars Kušners, Nacionālo Bruņoto spēku virsseržants augstākais virsseržants Edgars Joksts – Bogdānovs un Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes virsseržants galvenais virsseržants Jānis Jaunzemis.

Kadeti stāv ierindā, aizmugurē Jūras Spēku orķestris

Svinīgo ceremoniju muzikāli papildināja Jūras Spēku orķestris. Pēc ceremonijas klātesošajiem bija iespēja apskatīt Gaisa Spēku, Zemessardzes 54. inženiertehniskais bataljona un Zemessardzes 51. kājnieku bataljona ieroču un tehnikas displejus. Jauniešiem bija iespēja uzzināt vairāk par dienesta iespējām šajās vienībās.

Tā pat bija iespēja apskatīt automašīnu transportēšanas un loģistikas uzņēmuma Kurbads auto vedēju, uz kura attēlots mūsu varonis pulkvedis Oskars Kalpaks.

Auto vedējs ar O.Kalpaku